Αμέτρητα τα τηλέφωνα και οι επιστολές μας προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Ζητήσαμε με κάθε ευγένεια να διορθώσουν αυτή την αδικία εις βάρος μας που μας έχει φέρει σε τόσο δεινή κατάσταση.

Αυτή είναι η τελευταία μας επιστολή προς το υπουργείο:

Προς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Υπόψιν Υπουργού Πολιτισμού, κ. Γερουλάνου

ΥΠΠΟΤ Γενική Γραμματεία, υπόψιν κας. Μενδώνη

Αξιότιμοι κύριοι

Στις 30/03/2010 σας στείλαμε μία επιστολή σχετικά με την προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ που αφορούσε στην πρόσληψη ωρομίσθιου προσωπικού 32 ατόμων (2 Ηλεκτρολόγοι, 1 Τεχνολογικών Εφαρμογών, 23 Φύλακες εργοταξίου ημέρας, 3 Φύλακες εργοταξίου νύχτας, 2 Καθαριστές και 1 Πληροφορικής.) στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης.

Η ανωτέρω προκήρυξη προέβλεπε την απασχόληση του αναφερόμενου προσωπικού για χρονικό διάστημα 495 ωρών και λήξη την 30η Απριλίου 2010.

Ωστόσο, οι προσλήψεις καθυστέρησαν με αποτέλεσμα οι συμβάσεις να υπογραφούν στις 18/03/2010 χωρίς όμως να δοθεί και η ανάλογη παράταση στη λήξη τους, η οποία εξακολουθεί να είναι η 30η Απριλίου 2010. Ως εκ τούτου, οι προβλεπόμενες ώρες για όλους όσοι προσληφθήκαμε, μειωθήκανε στις 240. Δηλαδή, το χρονικό διάστημα συρρικνώθηκε ουσιαστικά στον 1 μήνα!

 Με την επιστολή που σας στείλαμε ζητούσαμε να δοθεί παράταση της σύμβασής μας τουλάχιστον ως τον αριθμό των ωρών που προέβλεπε η προκήρυξη. Ωστόσο, η έκκλησή μας δεν εισακούστηκε και σχεδιάστηκε νέα προκήρυξη για τις ίδιες θέσεις και για μεγαλύτερο διάστημα (6μηνο και 8μηνο), αφήνοντας απ’ έξω βέβαια εμάς τους ήδη απασχολούμενους, με μοναδικό δικαιολογητικό ότι «το ξέραμε πως η σύμβασή μας λήγει στις 30/04/2010)».

Το ΥΠΠΟΤ δηλαδή, επισήμως παραβλέπει και προσπερνάει εντελώς το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που δεχτήκαμε και ανοίξαμε τις πόρτες του Μουσείου στις 18/03/2010 στους επισκέπτες, την ίδια στιγμή που κάποιοι άλλοι, «έξυπνοι», που επίσης είχαν κληθεί από την υπηρεσία να το κάνουν, δηλώσανε παραίτηση, προκειμένου να ξανακάνουν αίτηση σε επόμενη προκήρυξη που προφανώς, γνώριζαν πως θα βγει. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα υποψηφίων που, αφού προσλήφθηκαν και είδαν από τα αποτελέσματα της επιλογής προσωπικού ότι ήταν σε πολύ καλή θέση σε σχέση με τους υπόλοιπους και επομένως είχαν αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας σε επόμενη, πιο «συμφέρουσα» για το άτομό τους προκήρυξη, παραιτήθηκαν εν αναμονή της.

Παρόλ’ αυτά, εμείς δεν το παίξαμε «έξυπνοι» όπως οι παραπάνω, αλλά πήγαμε, ανοίξαμε τις πόρτες του Μουσείου και του Λευκού Πύργου –που πριν ήταν κλειστά ή υπολειτουργούσαν (πράγμα που επίσης είχε γίνει θέμα και ήταν εξευτελιστικό τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα ολόκληρη)- και καλύψαμε τις ανάγκες τους, διακόπτοντας την ανεργία που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαμε συμπληρώσει, με αποτέλεσμα τώρα, έχοντας απασχοληθεί ΜΟΝΟ ένα μήνα! : να θεωρούμαστε μηδενικής ανεργίας

και βέβαια: να μην δικαιούμαστε να ξαναδουλέψουμε στον ίδιο φορέα αμέσως, εφόσον απαιτείται τουλάχιστον ένα τρίμηνο διακοπής!!!  

Επειδή είναι ολοφάνερο απ’ όλα τα παραπάνω ότι η επικείμενη απόλυσή μας αποτελεί κατάφορη αδικία, προκαλώντας και επιπλέον συνέπειες στην εργασιακή μας προσπάθεια (χωρίς πλέον μόρια ανεργίας από τον ΟΑΕΔ), επανερχόμαστε μ’ αυτή τη νέα επιστολή και ζητούμε:

– Να ανανεωθούν οι συμβάσεις μας, τουλάχιστον ως το όριο των ωρών που είχαν αρχικά προκηρυχθεί ή και να διατηρηθούν περισσότερο, εφόσον το Μουσείο έχει ανάγκες, προκηρύσσοντας μόνο τις επιπλέον θέσεις που απαιτούνται για την κάλυψη των περαιτέρω αναγκών του.

– Να σταλεί εντολή στον ΟΑΕΔ ώστε να ΜΗΝ θεωρηθούν και καταγραφούν ως διακοπή ανεργίας αυτές οι 240 ώρες όλες κι όλες (ένας μήνας!!!) που έχουμε απασχοληθεί, αλλά να συνεχίσουν να μετρούν κανονικά όσοι μήνες ανεργίας είχαν συμπληρωθεί μέχρι και την ημερομηνία πρόσληψής μας στο Μουσείο, στις 18/03/2010 και έπειτα. 

 – Να μας δοθεί το δικαίωμα να ξανακάνουμε αίτηση στον ίδιο φορέα, χωρίς να ληφθεί υπόψιν καν αυτός ο ένας μήνας απασχόλησής μας.

Δεδομένου του ότι η επιλογή για όλ’ αυτά γίνεται με κριτήρια ΑΣΕΠ και όχι με ΑΣΕΠ,

στο χέρι σας είναι να δώσετε την εντολή για τα παραπάνω, ικανοποιώντας τα αιτήματά μας, ανταμείβοντας το φιλότιμο και την υπευθυνότητα που επιδείξαμε με τη στάση και τη συμπεριφορά μας και διασφαλίζοντας την δικαιοσύνη.

Ας μην εκληφθεί ως χαζομάρα η ευσυνειδησία μας!

Με την προσδοκία μιας άμεσης και δίκαιης έκβασης του προβλήματος,

Το έκτακτο ωρομίσθιο προσωπικό      

του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

Advertisements